V spletni trgovini www.gume-pnevmatike.com (avtogume.com) kupujete brez tveganja in poceni.

na voljo je hitra dostava , možnost montaže in SHRANJEVANJA pnevmatik

 

Vse cene vsebujejo DDV ter ekološki davek za razgradnjo pnevmatik. Podjetje je vključeno v sistem ravnanja z odpadno embalažo pri družbi Slopak d.o.o.

Pnevmatike v spletni trgovini www.gume-pnevmatike.com (avtogume.com)  imajo v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov zakonsko določeno 12 mesečno garancijo

 

(*) Stroški dostave – DOSTAVA : strošek dostave je 2,50 eur na pnevmatiko za dostavo po Sloveniji.

 • Za dodatne informacije ali  nasvete, nas lahko kontaktirate vsak dan na elektronsko pošto: [email protected]  ali tel.št. 041/631-477 

 

PRAVNO OBVESTILO

Prodaja se vrši preko interneta na domeni www.gume-pnevmatike.com

Ponudnik artiklov in lastnik spletne trgovine je samostojni podjetnik AVTOGUME Nikola Vujasinovič s.p., Pod hribom 3, Ljubljana, Matična številka : 5418426, Davčna števika : SI68253354 (zavezanec za DDV) , TRR 02013-0092355750 (odprt pri Novi Ljubljanski Banki v Ljubljani)

 

POSTOPEK NAKUPA

Spletna trgovina je uporabniku kar se da prijazna. Kupec poišče želen artikel s pomočjo iskalnika ali z brskanjem po straneh. Pnevmatiko lahko poišče pod rubrikami na levi strani  ali pa lahko uporabi ISKALNIK na vrhu strani (npr. 195/65R15). Dobava za 1, 2, 3 ali 4 kose je označena s številko, kadar je dobavljivo več kot 4 kose, pa je označeno kot "Dobavljivo". Kadar datuma dobave ni oz. ni znan, je označeno kot "Preveri". Dejanska dobavljivost se preveri naknadno in sporoči po oddanem naročilu.

Ko izbere izdelek, ga s klikom na gumb »v košarico« položi v nakupovalno košarico. Naknadno lahko spreminja količino ali izdelek po želji odstrani. Kupca med postopkom nakupa vodi razumljiv sistem nakupovalne košarice. V za to določena polja izpolni podatke za dostavo, email, telefon, podatke za račun, opcijski drugi naslov za dostavo ter svoje pripombe. Ko kupec klikne na gumb »potrdi«, je naročilo pnevmatik odposlano, vendar dejanska dobavljivost s tem še ni potrjena. Kupec na svoj email dobi potrdilo oddaje naročila. Naročilo je s tem v obdelavi in se šele preverja dejanska dobavljivost. Kupec nato dobi s povratnim emailom obvestilo o dnevu in možnostih dostave. V primeru da določeno blago ni na zalogi ali ni več dobavljivo, se o tem takoj obvesti kupca ter se v primeru nezmožnosti dobave povrne znesek morebitnih že vplačanih sredstev.

Potrošnik pri sklenitvi pogodbe na daljavo z uporabo elektronskih sredstev v postopku oddaje naročila s kljukico na spletnem obrazcu (checkbox) izrecno potrdi, da se z oddajo naročila strinja s pogoji poslovanja, da se strinja z obveznostjo plačila (v skladu s tretjim odstavkom 43. c člena ZVPot) ter da sprejema politiko zasebnosti. Šele potem se postopek oddaje naročila nadaljuje. Morebitne reklamacije računa, kot so recimo napačni podatki o prejemniku računa za pravne osebe itd., je potrebno sporočiti najkasneje v 8 dneh od izdaje računa. 

Spletne cene so trenutne cene in se spreminjajo glede na tedenske ali dnevne akcije, in zato spletne cene ne veljajo za artikle, ki se prodajajo neposredno v servisu. Zato vas prosimo, da za zagotovitev spletne cene oddate naročilo preko spleta, tudi če izberete osebni prevzem ali montažo v našem servisu.

 

NAČINI PLAČILA

Na voljo imate naslednje načine plačila: po povzetju pri dostavi, plačilo s kartico preko spletaob prevzemu ali montaži v našem servisu ali po predračunu.

 • Pri plačilu po povzetju le oddate svoje naročilo, znesek pa boste plačali prevozniku, ki vam bo gume dostavil. Dostavna služba vam bo zaračunala 1,90 € za stroške transakcije. Ta strošek bo razviden že pri oddaji naročila. Odkupnino paketa lahko GLS kurirju ob dostavi plačate z gotovino ali s kreditno / debetno kartico -  brez dodatnih stroškov oz. provizij

Pri redkejših velikostih, pnevmatik ki niso iz redne zaloge oz. večjih vrednostih naročila od 500 € si pridržujemo pravico da dovolimo samo plačilo po predračunu.

 • V primeru plačila s kartico preko spleta oddate svoje naročilo ter sledite postopku plačila. Ko bo plačilo na našem računu vidno, bomo gume poslali na vaš naslov. 
 • V primeru plačila po predračunu bomo po prejetem naročilu takoj preverili zalogo in vam poslali ponudbo. Znesek na njej lahko plačate na katerikoli banki ali pošti, zaradi nižjih stroškov pa priporočamo plačilo preko elektronskega bančništva. Ko bo plačilo na našem računu vidno, bomo gume poslali na vaš naslov. Plačilo po predračunu je obvezno pri ALU PLATIŠČIH. Ponudba oziroma predračun velja 2 dni.
 • V primeru plačila v našem servisu v Ljubljani vam lahko ponudimo še dodatne storitve kot so premontaža vaših pnevmatik in SEZONSKO SHRANJEVANJE PNEVMATIK. Plačilo je v našem servisu v Ljubljani možno tudi s plačilnimi karticami (Maestro, Visa, Eurocard, Mastercard, Diners ) .   * Odstotek spletnega popusta se lahko zmanjša pri plačilu z American Express, Diners Club ter poslovnimi oz. komercialnimi karticami  *   OBROČNO PLAČEVANJE :  kartice Mastercard, Karanta in Visa (velja samo za komintente NLB), od 2 do 6 obrokov, pri čemer je minimalni znesek obroka 100 eur. Plačilo je možno tudi na obroke s kartico Diners Club (Erste card), od 2 do 6 obrokov, pri čemer je minimalni znesek obroka 100 eur. V določenih dovoljenih primerih se lahko popust pri artiklu zmanjša glede na nadomestilo za storitev, ki ga zaračuna banka glede na število obrokov. - LOKACIJA - ZEMLJEVID
 • Spletne cene so trenutne cene in se spreminjajo glede na tedenske ali dnevne akcije in zato spletne cene ne veljajo za artikle, ki se prodajajo neposredno v servisu. Zato vas prosimo, da za zagotovitev spletne cene najprej oddate naročilo preko spleta, tudi če izberete osebni prevzem ali montažo v našem servisu.
 • Plačilo s karticami v okviru same spletne trgovine ni možno. Od kupca ne zahtevamo nikakršnih podatkov o plačilnih karticah ali drugih plačilnih sredstvih. Odkupnino paketa lahko GLS kurirju ob dostavi plačate z gotovino ali s kreditno / debetno kartico -  brez dodatnih stroškov oz. provizij.

 

ODSTOP OD POGODBE

napačne pnevmatike oziroma odstop od pogodbe - V primeru, da ste naročili in prejeli pnevmatike, ki niso primerne za vaš avtomobil, ali zaradi katerega drugega razloga naročenih pnevmatik ne želite, lahko od pogodbe odstopite =>

·       Kot kupec imate v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov pri pogodbah sklenjenih na daljavo pravico do odstopa od pogodbe brez navajanja razloga v 14-ih dneh od prejema naročenih gum. O odstopu nas lahko obvestite pisno prek navadne ali elektronske pošte. Pnevmatike morajo biti neuporabljene, nepoškodovane, nemontirane in v takšnem stanju kot so bile odposlane. Vračilo že montiranih pnevmatik ni možno. Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe v primeru, da so bile pnevmatike že montirate na platišče oz. niso več v originalni embalaži.

·       V primeru, da je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, ima čas nadaljnjih 30 dni od obvestila o odstopu, da artikle vrne na sedež spletne trgovine - Pod hribom 3, 1000 Ljubljana. Zavrnjenemu blagu mora biti priložen račun.

·       Kot odstop od pogodbe se šteje tudi, če kupec v štirinajstih dneh od prejema blaga le-to vrne prodajalcu

·       Potrošnika bremenijo le neposredni stroški vračila blaga na sedež družbe. Kupec lahko vrne blago na sedež družbe tudi osebno. Če kupec želi uporabiti našo storitev dostave za vračilo blaga, je strošek vračila obračunan po ceniku prevzema in dostave dostavne službe, in sicer 5,00 eur na pnevmatiko.

·       Spletna trgovina najkasneje v roku 30 dni od prejema blaga vrne kupnino za neuporabljeno, nepoškodovano in nemontirano blago z nakazilom na TRR. Stroškov storitev v zvezi z že opravljeno dostavo, kot je storitev prvotno opravljene dostave blaga do potrošnika po naročilu potrošnika, se ne vrača.

·       V kolikor so pnevmatike, ki ste jih prejeli poškodovane ali kakorkoli defektne, vaše pravice ščitijo zakoni o varovanju potrošnikov in naša politika vračanja izdelkov.

Če ste kupili artikel z računom na podjetje, ni enake možnosti odstopa od pogodbe. Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo pošiljk izdelkov v okviru garancijskih pogojev. Prej naštete organizacije nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema blaga, ne da bi bilo treba navesti razlog za svojo odločitev kot to velja za potrošnike (fizične osebe). Vračilo kupnine zato žal ni možno. Za nakupe pravnih oseb veljajo Splošni pogoji poslovanja, z razliko v že predhodno omenjenih možnostih odstopa od pogodbe. V kolikor se izjemoma dovoli vračilo za pravne osebe, se obračuna strošek ponovnega vskladiščenja artiklov po trenutno veljavnem ceniku.

Ponudnik skuša čim bolje skrbeti ter zagotavljati ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletni strani. Kljub temu, pa se lastnosti artiklov, dobavni rok in cena spreminjajo, tako obstaja možnost, da ponudnik ne utegne sočasno s spremembo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru se kupca obvesti o spremembah ter omogoči odstop od nakupa ali zamenjavo naročenega artikla. V primeru, da se cena ali dobavljivost artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. V primeru nepredvidene spremembe cen določenega izdelka ali nezmožnosti dobave, si ponudnik pridržuje pravico odstopa od pogodbe.

 

CENE V SPLETNI TRGOVINI

 • Vse cene so izražene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost.
 • Pridržujemo si pravico do spremembe cen v spletni trgovini. Veljavna cena je tista, ki jo je kupec potrdil v postopku spletnega naročanja. Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila - za kupca velja cena v trenutku oddaje naročila in je zavezujoča za prodajalca in kupca.
 • Cene navedene v spletni trgovini so veljavne samo pri naročilu preko spletne trgovine. Spletne cene so trenutne cene in se spreminjajo glede na tedenske ali dnevne akcije, in zato spletne cene ne veljajo za artikle, ki se prodajajo neposredno v servisu. Zato vas prosimo, da za zagotovitev spletne cene najprej oddate naročilo preko spleta, tudi če izberete osebni prevzem ali montažo v našem servisu.
 • Cene veljajo samo za nakup preko spletne trgovine in ne fizično v poslovalnici. Cene veljajo do razprodaje zalog. V primeru da določeno blago ni na zalogi, bomo o tem obvestili kupca.

 

DOBAVNI ROK IN DOSTAVA :


* Ponudnik se obvezuje, da bo kupcu dostavil naročene gume v najkrajšem možnem roku.
* Dobavni rok je od 1 do 7 delovnih dni.
* Naročene gume bodo dostavljene na naslov, katerega je določil kupec.
* Dostava znotraj Slovenije je 2,50 eur po pnevmatiki za dostavo po Sloveniji, strošek plačila po povzetju je 1,90 eur na skupno vsoto
* Kupec bo o dostavi predhodno obveščen prek maila ali telefona.
* Nujno je ob naročilu navesti kontaktno številko, na kateri je naročnik blaga tudi dosegljiv. Brez tega dostava ni mogoča!

* pri dobavi po naročilu 1-3  kosov ALU platišča, ki ni na zalogi, se obračunajo dodatni stroški transporta iz Nemčije 10 eur. Za naročilo 4 kosov tega stroška ni.

DODATNE STORITVE - KOMPLETIRANA KOLESA

- stroški kompletiranja pri nas kupljenih platišč in pnevmatik se obračuna po ceniku s popustom - kadar se stranka odloči za storitev kompletiranja pri nas hkrati kupljenih platišč in pnevmatik (to zajema montažo in uravnovešenje), se kompletiranje pri nas kupljenih platišč in pnevmatik obračuna po ceniku s popustom (montaža in uravnovešenje 1 pnevmatike + 1 platišča)

- menjava in uravnoteženje pnevmatik se zaračuna po trenutno veljavnem ceniku

- stroški dostave so 4,0 eur na kolo - kadar se dostavlja kompletirano kolo (pnevmatike + platišče) ne veljajo več isti pogoji dostave kot za pnevmatike posamezno ali platišča posamezno, temveč se obračunajo 4,0 eur na vsako kolo, saj je teža, volumen in s tem logistika dostave drugačna

 

O ARTIKLIH

 • Vsi izdelki so predstavljeni z osnovnimi podatki, slikami in opisom
 • Ponudnik se ne zavezuje za pravilnost in popolnost podatkov na straneh spletne trgovine, niti se ne zavezuje za pravilnost in popolnost tekstovnega,video, slikovnega ali zvočnega materiala. Fotografija in dejanski izgled artikla se lahko razlikujeta.
 • Prikazane slike profilov pnevmatik so zgolj simbolične, saj tudi pri istem modelu pnevmatike glede na širino pnevmatik prihaja do nekaterih sprememb v zasnovi profila s strani poizvajalca. Predvsem upoštevajte, da so pri širinah do vključno 195 trije kanali, pri širinah od 205 dalje pa štiri kanali. To lahko velja za vse slike vseh proizvajalcev.
 • Vsi ponujeni artikli niso na zalogi. Zaloga se preveri naknadno in sporoči po opravljenem naročilu. V primeru da določeno blago ni na zalogi, bomo o tem obvestili kupca.
 • Ponujamo samo nove pnevmatike. Starih artiklov ne prodajamo. Industrija avtomobilskih gum prodaja svoje artikle kot nove do dveh let starosti, kar je razvidno od vtisnjene DOT oznake na pnevmatiki. Letnica izdelave namreč zavisi od kraja proizvodnje, dimenzije pnevmatik in pa zalog proizvajalcev pnevmatik.
 • Spletna trgovina si pridržuje pravico do napak pri slikah pnevmatik. Za natančnejše informacije o izdelkih se pozanimajte na spletnih straneh proizvajalcev.
 • Cene veljajo samo za pnevmatike, če je na sliki skupaj s pnevmatiko prikazano platišče je provizorično

 

O SPLETNI TRGOVINI

Ponudnik kupcu zagotavlja vse informacije v vezi:
* vseh podatkov o podjetju,
* vseh kontaktnih informacij,
* postopku naročanja,
* rokom in načinu dostave,
* tehnične značilnostih ponujenih artiklov,
* plačilnih pogojih,
* cenah in DDV,
* odstopu od pogodbe in stroških vračila izdelka.

Pogodba
* Pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.
* Pogodba bo shranjena v natisnjeni obliki na sedežu ponudnika. Kupcu/potrošniku je na željo na vpogled. Kopijo lahko na zahtevo prejme po navadni pošti. Originalni račun in garancijski list za blago prejme po pošti/v paketu z naročenimi artikli.
 

VAROVANJE ZASEBNOSTI

* S sprejemom Pogojev poslovanja in opravljenim nakupom kupec pristane na to, da ga ponudnik lahko obvešča po elektronski poti ter tudi preko SMS sporočil.
* Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Ti bodo uporabljeni za namene obveščanja glede stanja zaloge, preverjanja pravilnosti vnešenih podatkov, preverjanja morebitnih plačil, za namene dostave naročenega blaga, za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostalo potrebno komunikacijo.
* Elektronski naslovi in telefonske številke posredovane v postopku naročila se lahko uporabijo za obveščanje o ponudbah, prodajnih akcijah, oglasna sporočila, tržno komuniciranje, pri čemer ima prejemnik možnost odjaviti se od prejemanja elektronskih ali SMS sporočil.
* Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi. S sprejemom pogojev poslovanja kupec soglaša z morebitnim neposrednim trženjem - posredovanjem oglasnih sporočil preko elektronske pošte ali SMS-ov.

Oglasna elektronska ali SMS sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine:

* Jasno in nedvoumno morajo biti označena kot oglasna sporočila.
* Pošiljatelj mora biti jasno razviden.
* Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih.
* Željo uporabnika, da ne prejemajo oglasnih sporočil, je potrebno spoštovati. Dana je jasno vidna možnost ODJAVE - omogočena je preprosta in brezplačna odjava od storitve.

Zakonske omejitve posredovanja oglasnih sporočil preko elektronske pošte
Uporaba e-mail naslova je za potrebe neposrednega trženja tudi brez izrecnega soglasja dovoljena v primeru, ko pošiljatelj pridobi naslov neposredno od kupca svojih izdelkov ali storitev.
Tako mu je dovoljena uporaba e-mail naslova za trženje podobnih izdelkov ali storitev. Vendar mora biti v takem primeru stranki omogočena preprosta in brezplačna odjava od storitve. Identiteta pošiljatelja v primeru neposrednega trženja ne sme biti skrita, prikrita ali uporabljena na način, ki prejemniku onemogoča pošiljanje zahteve za prekinitev neposrednega trženja.

   Pravica posameznika (73. člen Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Uradni list RS 86/04)

(1) Posameznik lahko kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja. Upravljavec osebnih podatkov je dolžan v 15 dneh ustrezno preprečiti uporabo osebnih podatkov za namen neposrednega trženja ter o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestiti posameznika, ki je to zahteval.

(2) Stroške vseh dejanj upravljavca osebnih podatkov v zvezi z zahtevo iz prejšnjega odstavka krije upravljavec.

Informacije, ki jih bomo o vas pridobili so:  vaše ime, naslov, telefonska številka, e-mail.  Nikoli ne bomo uporabljali občutljivih podatkov o vas brez vaše izrecne privolitve. Informacije, ki jih hranimo bodo točne in zadnje veljavne. Informacije o vas, ki jih hranimo pri nas lahko preverite pri nas tako, da nam poredujete elektronsko pošto. V kolikor odkrijete netočno informacijo, jo bomo nemudoma popravili ali izbrisali.

Pri svojem poslovanju lahko (glede na vašo izbiro - sprejmete / ne sprejmete uporabo piškotkov) uporabljamo tehnologijo, ki sledi vedenjskim vzorcem obiskovalcev naše spletne strani, npr. za določanje priljubljenih artiklov. To lahko vsebuje tudi uporabo piškotkov "cookie", ki jih avtomatsko shrani vaš brskalnik. Običajno lahko nastavitve spremenite, tako da zapis piškotkov ni možen. Informacije pridobljene na tak način omogočajo vašo identifikacijo, razen če spremenite nastavitve svojega brskalnika.

 

POLITIKA ZASEBNOSTI

 

 

1. Uvodne določba

AVTOGUME Nikola Vujasinović s.p. spoštuje vašo pravico do zasebnosti in stremi k najvišji stopnji varstva vaših osebnih podatkov. Zato smo pri nudenju naših storitev preko spletne strani zavezani k delovanju v skladu z zakoni in predpisi, ki opredeljujejo varovanje osebnih podatkov, zlasti v skladu z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah ter Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (angl. GDPR – General Data Protection Regulation). 

 

AVTOGUME Nikola Vujasinović s.p.  se zavezuje, da bodo zbrani osebni podatki, ki jih boste posredovali preko spletne strani www.gume-pnevmatike.com, uporabljeni v skladu s to Politiko zasebnosti, da vaših osebnih podatkov ne bomo prodajali, posojali ali kakorkoli drugače posredovali tretjim osebam, razen v zakonsko določenih primerih.

 

Ta politika zasebnosti določa kako se uporablja in varuje vaše informacije ko ste na spletni strani. AVTOGUME Nikola Vujasinović s.p. je zavezan k zagotavljanju, da je vaša zasebnost zaščitena. AVTOGUME Nikola Vujasinović s.p.  lahko spremeni to politiko, od časa do časa s posodabljanjem te strani, kar lahko ugotovite tako, da preverite to stran od časa do časa, da se zagotovi, da ste zadovoljni s spremembami.

 

2. Namen dokumenta Politika zasebnosti

V primeru, da nam preko spletne strani, po e-pošti ali drugače ponudite katerikoli osebni podatke, bomo skladno z uredbo GDPR, spoštovali vašo zasebnost. Naša politika glede varovanja podatkov je sledeča:

 

- uporabnike natančno seznanimo s tem, kako in za kaj bomo uporabili podatke, ki jih vpišejo v različne obrazce;

- ti podatki niso nikoli dostopni tretjim osebam;

- podatkov o naših uporabnikih nikoli ne dajemo v najem, jih ne prodajamo in ne dovolimo, da bi jih uporabila katerakoli tretja oseba;

- naše baze redno preverjamo in ažuriramo, tako da je v njih čim manj naslovov z napakami.

 

3. Upravljavec podatkov

Upravljavec vaših osebnih podatkov je AVTOGUME Nikola Vujasinović s.p.. 

 

4. Namen obdelave podatkov in vrste osebnih podatkov

Vsi osebni podatki, ki nam jih posredujete, bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj v namene, za katere so bili posredovani (npr. za dostavo naročenih artiklov). Če bo nastala potreba po nadaljnji obdelavi vaših podatkov za drug namen, vas bomo predhodno zaprosili za vaše soglasje oziroma privolitev.

 

Obisk spletne strani

Ob vsakem obisku spletne strani www.gume-pnevmatike.com se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniška datoteka spletnega strežnika (npr. IP številka – številka, ki identificira posamezen računalnik oz. drugo napravo na spletu; verzija brskalnika, čas obiska in podobno). Te podatke obdelujemo z namenom vodenja statistike obiskov na naši spletni strani.

 

AVTOGUME Nikola Vujasinović s.p. tako zbranih podatkov ne obdeluje posebej in jih ne povezuje z drugimi podatki.

 

 

4. Uporabniki podatkov

Vsi podatki bodo uporabljeni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani in ne bodo posredovani tretjim osebam brez vaše privolitve.

 

V okviru zakonskih pristojnosti se vaši osebni podatki razkrivajo naslednjim uporabnikom podatkov:

 

- ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme;

- ponudniku platforme za množično pošiljanje sporočil.

 

AVTOGUME Nikola Vujasinović s.p. se zavezuje, da vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali ali prenesli v tretje države ali mednarodne organizacije.

 

6. Obdobje hrambe

Vaše podatke bomo hranili tako dolgo, dokler je vaš račun aktiven ali dokler je to potrebno, da vam zagotavljamo storitve. Vaše podatke lahko hranimo tudi še po tem, ko prenehate uporabljati storitve oziroma dokler ne prekličete vašega soglasja. Vaše podatke bomo hranili in jih po potrebi uporabili za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti ali za reševanje morebitnih sporov.

 

7. Način varstva vaših podatkov

AVTOGUME Nikola Vujasinović s.p. se zavezuje varovati osebne podatke, ki nam jih posredujete z uporabo naše spletne strani. Storili bom vse, da osebne podatke zaščitimo pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Osebne podatke hranimo v računalniški obliki. Naš računalniški sistem je zaščiten s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi, ki preprečujejo nenamerno ali nezakonito uničenje, izgubo, spremembo ter nepooblaščeno razkritje ali dostop do vaših osebnih podatkov. Po prenehanju potrebe po vodenju podatkov, to je po izpolnitvi namena, za katerega so bili podatki zbrani oziroma z vašim preklicem, se vaši osebni podatki v roku 15 dni nepovratno in trajno izbrišejo.

 

8. Vaše pravice

Sprejemali bomo vse potrebne ukrepe, da zagotovimo varno obravnavanje vaših podatkov, v skladu s to politiko zasebnosti. Imate pravico do dostopa do osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, ter pravico do popravka ali izbrisa vaših podatkov. Prav tako imate pravico omejiti uporabo vaših podatkov in pravico do prenosa vaših osebnih podatkov na tretjo osebo.

 

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, lahko kadarkoli zahteva, da mu AVTOGUME Nikola Vujasinović s.p. omogoči popravek netočnih osebnih podatkov v zvezi z njim in mu omogoči dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov,

- omogoči pravico do izbrisa osebnih podatkov (t.i. pravica do pozabe),

- omogoči pravico do omejitve uporabe,

- omogoči pravico do ugovora obdelave,

- omogoči pravico do prenosljivosti podatkov in mu posreduje podatke v splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki ali jih neposredno posreduje drugemu upravljavcu,

- omogoči pravico do preklica privolitve, kadar se osebni podatki obdelujejo na podlagi privolitve, pri čemer preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je izvajala do njenega preklica,

- poda dodatne informacije o njegovi pravici do pritožbe pri pristojnem nadzornem organu.

 

Prav tako bo AVTOGUME Nikola Vujasinović s.p. posamezniku na njegovo zahtevo v skladu z veljavno zakonodajo podal tudi druge informacije v zvezi z njegovimi osebnimi podatki, ki jih obdeluje.

 

AVTOGUME Nikola Vujasinović s.p. se zavezuje, da bo na zahteve posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, odgovoril brez nepotrebnega odlašanja, najkasneje pa v zakonsko predpisanih rokih.

 

9. Kako uporabljamo piškotke
 
Za boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani uporabljamo tehnologijo piškotkov (cookies) in sicer obvezne piškotke, ki so potrebni za pravilno delovanje spletne trgovine (npr. košarica z vašim naročilom, brez tega ne bi mogli vedeti, kaj bi radi naročili), ter neobvezne piškotke (npr. za spremljanje splošne statistike obiska z Google Analytics).  
Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki je z vašim dovoljenjem shranjena na vaš disk.
Ko se z uporabo piškotka strinjate se v to datoteko shranjujejo podatki, ki se lahko pozneje uporabijo npr. za analizo obiska ali analizo kaj vas zanima. Piškotki zagotavjajo da se lahko do vas odzivamo individualno, tako vam lažje ponudimo točno to kar potrebujete.
 
Uporabljamo piškotke za statistiko spletne strani, tako lahko s pomočjo analize izboljšujemo našo spletno mesto in ga prilagajamo vašim potrebam. Te podatke uporabljamo izključno v namene analize prometa obiska, potem podatke brišemo in odstranimo iz sistema.
Piškotek nam nikakor ne daje dostop do vašega računalnika ali kakršnih koli podatkov o vas, razen podatkov, ki ste jih izbrali in delili z nami. Lahko se odločite, da sprejmete ali zavrnete piškotke. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, vendar pa lahko običajno spremenite nastavitve vašega brskalnika in tako onemogočite piškotke, vendar vam to lahko prepreči, da bi v celoti izkoristili možnosti naše spletne strani.
 
Piškotki, potrebni za delovanje spletne strani so sledeči :
 
PHPSESSID - To je piškotek PHP Session Cookie, ki ga spletno mesto uporablja za ohranjanje informacij o seji, poteče pa, ko se konča brskanje.
allow_ga - Piškotek, ki ga ustvarimo, da zabeležimo odgovor uporabnika na vrstico z vprašanjem za piškotke (uporabljajo se za Google Analytics in Facebook Pixel), najmanj pa 7 dni.
 

10. Spremembe Politike zasebnosti

Pridržujemo si pravico, da predmetno Politiko zasebnosti po potrebi občasno prilagodimo dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Veljavna Politika zasebnosti bo objavljena na naši spletni strani.

 

 
Ta politika zasebnosti je bila posodobljena 24. maja 2018. (Ljubljana, 24.5.2018)
 
 

ODVEZA ODGOVORNOSTI:
 

* Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Platišča na fotografijah gum niso vključena v ceno.

 

UVELJAVLJANJE GARANCIJE:

Vse garancijske zahtevke je potrebno ustno in/ali pisno vložiti ponudniku. Garancijske zahtevke preučuje pooblaščeno osebje dobaviteljev pnevmatik, ki so v pogodbenem razmerju s ponudnikom. Za izdelke v spletni trgovini veljajo garancijski pogoji v skladu s slovensko zakonodajo. Artikli imajo garancijo proizvajalca, uvoznika oziroma prodajalca. Ob uveljavljanju garancije priložite originalni račun in garancijski list. Reklamacijo uveljavljate pri prodajalcu, uvozniku, zastopniku ali pri proizvajalcu z računom in garancijskim listom.

 

PRITOŽBE IN SPORI:

 

* Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže po elektronski pošti na naslov [email protected] (referent za reševanje zahtevkov). Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ponudnik ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Ponudnik, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!