VAM JE VROČE ? - NAPOLNITE KLIMO !

 

V našem servisu vam strokovno pregledamo in napolnimo vašo klimatsko napravo. Preizkusimo tudi tesnost sistema. Če želite vam tudi dezinficiramo zračne kanale in zamenjamo kabinski filter.

Reden servis klimatske naprave je pomemben, saj zniža porabo goriva in zmanjša obrabo delov klimatske naprave. Pri polnjenju tudi dopolnimo olje, ki je zelo pomembno za delovanje kompresorja. Avtoklima vsebuje poseben plin, ki je potreben, da klimatska naprava deluje. Avtoklima ne hladi le zraka v potniški kabini, ampak tudi kompresor klimatske naprave. V primeru, da je plina premalo, ali ga zmanjka, lahko pride do okvare kompresorja, to pa je drago popravilo.

Za kvaliteto zraka v potniški kabini in vaše zdravje je priporočljiva tudi redna in pravočasna menjava kabinskega filtra, saj se v klimatski napravi in prezračevalnih potek zbirajo zdravju škodljive snovi, kot so cvetni prah, bakterije, plesni, pršice. V času se te snovi razpršijo po notranjosti vozila in lahko vplivajo na vaše zdravje, pri določenih ljudeh lahko sprožijo alergijske reakcije, prav tako pa povzročajo neprijetne vonjave.

Servis klime zajema:
– reciklažo plina
– polnjenje klime z plinom
– menjavo olja v kompresorju
– testiranje tesnosti sistema
– na željo stranke opravimo dezinfekcijo klime, in menjavo kabinskega filtra, ki ugodno vpliva na zdravje potnikov

Priporočljivo je narediti servis klime vsaj na vsaki 2 leti, če pa prevozite več kot 30.000 km pa enkrat letno.